Tuesday, October 16, 2012

30 hari sudah..amin..

Assalamualaikum♥♥

Salam petang kawan2..
Pejam celik,pejam celik dah satu bulan dya menjadi isteri orang.amin.syukur.Hari ini 30 ZulKaedah 1433.Genap !! senyum-senyum tekak teringin nak makan satay.Pelbagai krakter dan sikap yang dya bole nampak oleh en.somi.But secara purata nya ok lah berbanding sebelum dya jadi kawan atau bahasa saintifik nye gurlfriend menjadikan dya kenal sape tue en.baharudin antarnya :

Makan - Dari mula hari perkahwinan sampai lah sekarang, kami jarang makan berdua.sebab nya en.somi membuka kedai sendiri.jadi dia akan lewat pulang sampai ke pukul 11:00 malam.Maka dya akan makan malam bersama MIL.Mulanya agak kekok dan blur2 sikit.tapi kalau tahan makan gastrik pulak datang kang payah,cari penyakit namanya..kan?kan? better makan je dulu..iyer dak?satu dua hari dapat makan malam sama but hari seterusnya dak tak dah..paling cikai pun makan kat luar.tue lah paling besh.Dya suka makan berdua sebenarnya.masa makan dya suke story pe yang berlaku sepanjang satu hari,dya suka en.somi menjadi pendengar setia.. *_*

Tido - memang lah paling besh..kan?hari2 kene hug dan kiss kan?sape tak suke.Kami dah halal dan sah menjadi suami isteri.amin..Sebelum tido kiss pipi kiri dan kanan.Dan paling wajib sebelum keluar pergi kerja cium tangan en.somi walaupun kadang kala en.somi tido.tak sedar dya dah pi kerja.Pada dya its ok sebab dya faham en.somi lewat balik.dya pun tak suka kacau en.somi tido..dan secara rutinya en.somi balik kerja sememangnya compom dya akan zzzzzzzZZZ..Dya tak bole tunggu lama..mengantok giler..Kalang kala nak berborak pun pagi je..pot.pet.Tue pun dapat sepuluh minit.Balik kerja jam 6petang..en.somi dah pi kerja.Masa kami berdua sangat2 terhad. ;(

Hobi - sekarang pulak dah kemaruk main DSLR pulak..Nikan D7000..emmm..paling hampeh..bila waktu free langsung tak nak borak.menci sangat (sikit je,, x berpulun2 pun ..hihihihihi)aktiviti berbasikal masih menjadi no.1 dalam hari weekend en.somi.ingat dah kawin kurang sikit bersukan di luar tapi masih minati..dya bukan pe..tinggal sorang kat umah..boring tau..seriess !!!

Lumrah berumah tangga tak sama dengan bujang kan??baru lah dya terasa sekarang menjadi ister orang.. :)

Bersambung di entry akan datang iyer..bai2..bai2..


Terima kasih sudi baca !!!

18 comments:

  1. alololo...sweetnye kehidupan pgntin baru kite nih...

    ReplyDelete
  2. ngeeee... :D

    best nye dah kawen, dapat kiss & hug selalu.. :P

    Dan yg paling best, pengalaman jdi isteri tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengalaman iTu mengajar arti khidupan *_* series !!

      Delete
  3. best kan jd isteri ni...nanti dh jadi ibu lg best :)

    ReplyDelete
  4. baca ni teringat lak jaman2 baru kawen dulu..hahaha... ade tak sampai takmo gi keje sbb malas nak bangun dari katil? hahaha

    ReplyDelete
  5. laaa...mana komen akak tadik..puas akak type..die hilang pulak..heheh.. baca entry lydia ni, teringat2 jaman mula2 kawen..heheh.. ade tak penah ponteng keje sebab malas bangun katil?..hahha..

    ReplyDelete
  6. kalau boring tinggal sorang ikut je la berbasikal.. romantik tau.. nanti da ada anak susah sikit..

    ReplyDelete
  7. follow u back..macam tu la kalau dah jadi isteri orang..hidup dah tak sama macam masa bujang..hehehe

    ReplyDelete
  8. seronoknya dengar cerita org yg dah kahwin nih... :) semoga berkekalan sehingga ke Jannah. Aaminn.. :) salam ukhuwah dr moon ya Dya.

    ReplyDelete
  9. eh, klau en somi buka kedai, mesti dia masak lg terer kn. klu u masak tak sedap camne? ahahha. pernah tak jd hal ni

    ReplyDelete
  10. pengantin baru lagi la ni erk..wahh...selmt pengantin baru.. =)

    ReplyDelete