Wednesday, May 11, 2016

Wanginyaaaa..Perfume De'Xandra

Assalamualaikum.

Bila kita pakai perfume automatik rasa wangi dan nyaman..Kalau boleh nak kunyah-kunyah je terus masuk dalam mulut...Hehehehe..

Kenapa aku pilih wangian inspired dari Bombshell Victoria Secret De' Xandra merupakan bauan yang paling feminin dan seksi khususnya kaum wanita..Sekali korang spray..dia punya bau sampai ke malam tak hilang..Lekat dekat tudung bau tau...


Kaum wanita yang suka kan haruman yang sweety fruit dan rasa segar kemanisan tue..aku cadangkan korang ambik lah Bombshell nih..Namanya je dah bomb..bomb...Of course lah bau nya KEBABOMMM..


Korang boleh pilih ikut bau yang sesuai dengan aroma badan korang...Pilihan lelaki dan perempuan semua nya wangi-wangi..


Nak tahu bau seksi dan unik lagi feminin tue..macam mana..Harus lah order satu okay!! Gerenti korang tak menyesal dengan bauan De'Xandra nih..

Cepat-cepat whatsapp adik manis nih Sheila 012-7510287


Terima kasih sudi baca !!!

Tuesday, May 10, 2016

Kinetic Sand di The Creator Gallery

Assalamualaikum.

Actually dah lama nak bawa Amai pergi main kinetic sand dekat The Summit Batu Pahat..tapi tu lah selalu nya hold je lah memanjang..Mak bapak Amai sentiasa lah sibuk sentiasa..Sabtu tue.. free sikit bawa dia pergi main pasir..Lagipun dekat rumah asik main ipad..tengok kartun..tengok game..Yang lain apa pun ta boleh Amai nih..

Kinetic Sand ini direka untuk meningkatkan kemahiran motor halus dan memori kanak-kanak melalui sentuhan tangan bagi menghasilkan kreativiti masing-masing.Kinetic Sand ini sentiasa basah dan tidak akan kering juga bebas dari bahan yang bersifat allergen dan gluten.Tidak melekat dan keterlaluan ketika bermain.Tidak perlu di campur dengan air.



Ini kawan baik gaduh Amai..Asyarf..Asyraf nih sepupu yang paling rapat dengan Amai nih..Umur pun tak jauh..Dah sekolah tadika pun umur 5 tahun..


Amai nih kuat pendengki si Abang Asyraf sebenarnya..Selalu Amai je lah buli si Abang..Kekadang kesian jugak tengok Asyarf nih selalu sangat drama airmata..Si Bedah pulak tak nak mengalah..Nak memang saja..


Asyraf nih sejak dah sekolah pantang nampak aku lelawa pakai tudung mula lah nak ikut.."Moksu nak pi mana?Abang ikut boleh tak??


Dengan laki aku sekali join sekali main..


Sunyi sepi masa main kinetic sand nih..Kalau dekat rumah dah macam tongkang pecah dibuatnya..


Tangan je yang bergerak..Gandakan memori dan kreativitmu wahai anak !!!



Huruf O saja yang Amai kenal masa nih..Yang lain dah merepek bahasa Jerman si Bedah nih..


Ruang meja tue tu main satu orang..Cantik wallpaper dekat sini..



Si Bedah bila aku tanya..Amai buat pe tue??Buat kuih..Ibu nak tak?Ibu nak tak??..



Si laki aku merepek sikit kalau main pasir..


Secara peribadi aku rasa sesekali bawa anak-anak pergi ke sini bagus jugak untuk perkembangan otak sambil belajar.




Masa untuk main kinetic sand ialah RM7.00 (sejam ) RM12.00 (satu jam)..Aku ambil setengah jam untuk dua orang..


Alamat :
The Creator Galler
LG 45 The Summit Batu Pahat,
No.88 Jalan Bakau Chondong,
83000 Batu Pahat ,Johor 


Terima kasih sudi baca !!!







Saturday, May 7, 2016