Thursday, April 13, 2017

Hantu Perfumes De'Xandra

Assalamualaikum

Hantu perfumes macam aku nih..macam mana pun mesti nak terselit satu dua botol dalam handbag..Kalau setakat penampilan cantik tapi bau badan buat orang pening cam ne tu kan??Mesti kawan-kawan pun larikan..

Dengan ada De'Xandra nih aku tak perlu lah bawa perfume yang besar gedabak..hehhehe..muat dan comel untuk dibawa..Paling besh perfume De'Xandra nih didatangkan pelbagai bau..





Dan paling suka besh giler De'Xandra by Zahra..besh giler bau dia..


Kenapa aku pilh ZAHRA?Sebab perfumes ini merupakan Inspired by Zira sendiri.Perfume Zahra merupakan wangian premium yang mengikut citarasa Zira.Baunya yang sangat unik dan memang tak akan sama dengan mana-mana perfumes yang berasa di pasaran ...wahhh gitu


Honestly tahan lama dan sedap okay !!!

Korang nak wangi? 
Meh watsapp no nih 012-751 0287 Shila


Terima kasih sudi baca

Friday, April 7, 2017

Don Hu Jurassic Park Garden Muar

Assalamualaikum

Sejak dibuka sampai lah last week baru ada masa nak bawa Amai pergi tengok dinosaur..lagipun dah janji dengan minah tue nak pergi sini..Sebelum nih pernah singgah tapi tu lah setiap kali singgah sure hujan..lalu je lah nak oii..Nasib baik masa aku pergi tue cuaca baik sikit..

Dulu tempat nih dikenali sebagai Don Hu Nursery sekarang dah tukar kepada Don Hu Jurassic Park Garden.Pengusaha Heng Chiang Hwee merupakan pengusaha sendiri pokok semaian dan patung dinosaur tue di tempah khas dari China.


Nampak tak siapa takut binatang nih???


Main jengah-jengah pulak..padahal takut ya ampun..dengar suara jerit-jerit takut..lepas tengok ramai kanak-kanak gambar baru lah Amai ok sikit nak jalan sendiri..


Ibu nak ootd dengan dinosour yang hensem nih.


Tiada sebarang bayaran dikenakan kepada pengunjung dewasa atau kanak-kanak masuk adalah PERCUMA.Taman ini dibuka pada Jumaat, Sabtu dan Ahad serta Cuti Umum dari pukul 8 pagi sehingga 8 malam.

Do Hu Jurassic Park juga sudah mempunyai 12 patung dinosaur termasuk spesies Tyrannosaurus Tex


Bawa Asyraf sekali tengok dinosaur..Kawan baik..kawan gaduh..


Mula-mula je minah nih takuit..lepas tue dia lah ajar orang tue nih..



Jangan cakap ibu gemuk seorang iyer...tengok laki aku pun sama naik kan..yang cakap aku slim..kurus ta makan tue..tipooo lah..aku kuat makan sekarang nih..#diettolaktepi ..


Masa nih laki dok bising dah lapa..padahal kat umah dah makan macam-macam..tekak laki teringin nak makan mee bandung muar..


Ibu Amai nak gambar dengan Arlo...


Ingat nak belikan Amai dengan Asyaf baju dinosaur tapi bila minah tue nampak bahagain gift terus ambil patung dinosaur..terjebak jugak beli 3 ekor RM10..ok lah kenangan dekat situ kan..


Ootd sekali lagi dengan basikal tua..Cantik pulak..lalu dekat sini..nampak antik dan eksekulsif gitu....



Terima kasih sudi baca !!!


Alamat : Don Hu Jurassic Park Garden , Muar
              2700 Pintasan Muar,
              Kampung Sabak Aur,
              84000 Muar, Johor