Saturday, August 13, 2016

Pertama Kali Pergi Rumah Zarina

Assalamualaikum.

Hari Jumaat last week makan free kitaorang tau..Mana tak nya..kawan satu opis ajak makan dekat rumah dia..Yahoooooooo !!! ..Tengahari tue laju-laju punch card nak makan free dah lah pagi tu tak sarapan..Kelaparan gaban tau...


Nasi Ayam Madu Kampung Bera...yumssss 


Terbaik nasi ayam ko nih Zarina...Sepanjang minah nih kerja satu opis..aku tak pernah sekali pun pergi rumah dia..nih lah first time..


Sesekali makan dekat bawah seronok..Terjalin hubungan ukhwah dekat di situ.... -___________-


Kekenyangan....



Semenjak dah wujud rakan group dekat whatsap nih baru lah terjalin hubungan yang baik dah harmoni..Kalau tidak masing-masing sombong dengan kebizian....


Semoga persahabatan kita harmoni..bahagia..sentiasa sejukkkkkkk...kekal sampai bila-bila..Ada rezeki kita kumpul macam nih.....

Seronok kan..... *____________*


Selamat berhujung minggu...

Terima kasih sudi baca !!!



Friday, August 5, 2016

Puding Manggo Versi Amai

Assalamualaikum.

Malam ari tue..mood nak masak puding terlebih pulak..hehehehe..ni kali ketiga aku masak puding perisa manggo nih..Mudah dan senang..

Dekat belakang ada cara-cara membuat..Senang je tau korang...

d


Si Pengacau yang banyak persoalan..Masak pe ibu?Masak pe ibu..Minah nih selagi tak jawab pertanyaan selagi itu lah tanya..dan bertanya...


Amai nih pantang aku hilang dengan tibi..Mula lah cari..."ibu amai mana?ibu amai mana?


Saiz packet pudding tue, muat untuk tiga bekas jenis yang macam kat atas meja tue..Bekas terpulang pada korang nak letak kecil comel pun boleh..nak ada gambar karton pun boleh...Aku suka bubuh buah campuram coktail dalam tue..Sedap sangat.. :)

1. Mula-mula masak air putih dalam periuk lebih kurang 2000ml..

2. Selepas mendidih bubuh gula pasir 3 sudu besar (sukatan gula aku kurangkan sebab buah campuran dah cukup manis terpulang pada yang suka manis..tambah lah sukatan gula tue..)



3. Kemudian baru lah letak powder puding maggo itu...Kacau rata..Biarkan dalam 2 minit..

4. Dah mendidih powder itu baru lah letak packet yang kecil itu..Kacau rata sekali lagi..biarkan sebentar..

5. Tutup api dan boleh dihidangkan ke dalam bekas korang...

6. Masuk kan ke dalam peti ais..Makan masa sejuk lah paling sedappppp..


Selamat mencuba korang !!!