Tuesday, February 26, 2013

Today my husband birthday...

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Dah seminggu rasanya dya tak update blog kan..walaupun sedia maklum tak ada orang merindui dya..tue perkara bese..hihihii but dya still membaca rakan2 disini..Dya masih mencari mood berblog lah nih..

Penangan air jeti mersing,air yang menghijau..pokok rimba yang menghijau..lautan deru ombak yang uhhh...masih kedengaran di telinga ini tau....Melihat mainan ombak sambil makan jekedis twisties berapi..air kotak ice lemon tea..terasa nikmat nye....dah merapu kan..kan?

Dya nak wish sikit di entry hari ini..genap usia husband 33tahun..(kertu tak???) ..Dan pertama kali bersama2 dengan wife di hari ulang tahun..

Sayang,
Happy Birthday To U,
May be protected gods, blessed with luck and sucess in business..
May we happy till the end of time..
Love u sayang.. (",)

Insyallah kalau husband tak bizi di kedai..kami akan berdinner malam nanti iyer...

Cakap-cakap : dya baru balik honeymoon second time masih kepenatan lagi ni....tunggu entry pic di pulau tau !!!

Terima kasih sudi baca !!!

Friday, February 15, 2013

Lunch l Mee Claypot at Daddy Village.

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Dah berapa hari dah..dya x update blog..kebizian masa mencemburui dya di saat bercuti lapang dan panjang(cam lah de orang nak baca blog dya nih kan...booooo...booooo!!! ) Hari Jumaat cam bese lah..ala korang cam lah tak tahu paten dya macam mane kan??kn?suke sharing tentang makan2..dya akan makan di luar sebab waktu rehat opis panjang..so,berjimba2 lah makan di luar sambil mencuci bijik mata yang hampir sembam dah cam panda dah nih..(tue lah tengok komputer lama sangat2..pekerja berkhemah lah katakan..kuang2x..kuang2x)


muke togel versi mata panda .. 8_8

kalau dah ke Restauran Daddy Village..ini lah paling special sekali kat sini tau
Stawberi Juice Original ting2... :)

Pekena yee mee claypot..ya allah sedap nyeeee.. :)

my bff makan mee hoon tomyam..paling tak besh dia tak suke bergambar
but ambik pic dya dia rajin bebeno...


Cakap-cakap : windu kat cantonese kuew tiow...nyammiiii



Terima kasih sudi baca !!!

Monday, February 11, 2013

Friday, February 8, 2013

Muhasabah diri di hari Jumaat.

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Dya mahu memperbaiki diri sendiri..Betul..tak tipoooooooo..ngeh2ngeh2..Dya mahu bertukar penampilan dari segi tindakan perbuatan dan amalan, kerana amalan itu lah yang perlu mencerminkan perubahan.
Segala ilmu yang ada pelajari perlu diamalkan semasa mengenal dunia di blog.Semua positif dan baik tuk dya.. Biarlah blogspot menjadi sebuah kenangan dan pengajaran tuk dya dan anak2 dya suatu hari nanti..aminnn..

Dya perlu melalui pelbagai proses untuk pembelajaran yang lebih mendalami tentang Islam dan sentiasa muhasabah diri...sambil menulis makan kismis hitam...ngeh2..ngeh2. -..-

Sejak bergelar isteri,kadang kala terpaksa menempuh dugaan cukup hebaq daripada Allahh SWT.Tiada manusia yang sempurna di dunia ini kan...

Dya sebagai manusia biasa sentiasa berhati-hati kerana takut untuk membuat kesalahan..Dya akan memohon keampunan dari yang maha esa...



ikut my bos beli lampu raya cina..


cantik kan...unik tau *_*

di kedai lampu..talifon lama paling ohsemmm bagi dya..

Cakap-cakap : Selamat pagi dan selamat menyambut tahun baru cina kepada umat yang beragama budha dan kristian.Dya akan bercuti bermula esok sehingga 13.02.2013..Selamat bercuti iyer rakan2.. >_<

Terima kasih sudi baca !!!

Wednesday, February 6, 2013

wordless : Hampehnyeeeee...

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Salam bloggers..Korang pena terjadi kejadian seperti nih tak?Kita nak kawan dan following orang tue..tapi tak bagi masuk pulak...

mari kita makan epal dulu...




Terima kasih sudi baca !!!

Tuesday, February 5, 2013

Limau CNY 2013 dah mai opis.

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Salam petang bloggers..Happy Chinese New Year 2013..Tinggal empat hari jek nak countdown new year kan???Korang nampak tak kotak2 merah yang berderet tue..ada isi buah limau tau..manis..saiz L..dah sampai dan boleh diagih2 kan kepada staff..besok rasanya..but dya tak makan buah limau..nanti trauma cam dulu.hihihi..penyakit cam2 menjelma kalau makan banyak..tue dya..kalau korang tak tahu lah..

supplier pun ada bagi hamper..dya dah cop dulu bakul pink tue..
nampak tak? >_<





Cakap-cakap : tengah fikiran nak pi mane holiday CNY nanti..panjang tue..tapi dah bole agak..ke mana..wink2


Terima kasih sudi baca !!!

AG dan Scha hos baharu Muzik Muzik 28.

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

dya minat dua orang nih.. :)
by Kosmo : -

Pendekatan baharu dilakukan produksi program hiburan popular TV3, Muzik Muzik dengan menggandingkan penyampai radio Hot FM, AG dan pelakon terkenal Scha Al Yahya.

Gandingan itu menurut penerbit Muzik Muzik 28, Azman Ghaffar sebagai langkah untuk memberikan kelainan selain menyuntik elemen baharu supaya rancangan itu kekal bertahan.
 
Wajah baharu Muzik Muzik 28 yang menampilkan gandingan AG dan Scha boleh ditonton pada setiap hari Sabtu, pukul 5 hingga 6 petang mulai 2 Februari lalu..
 
Jangan lupe menonton iyer..

Terima kasih sudi baca !!

Saturday, February 2, 2013

Kelambu Moden.

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Salam berhujung minggu bloggers.Dya nak cete pasal kelambu hari ini..Bila sebut pasal kelambu korang mesti teringat zaman2 dulu kan..Dulu2 opah tak nak cucu-cicit kena gigitan nyamuk..Bila habis solat isyak..Opah pasangkan kelambu dihujung kayu katil.Pasang tali rapia dihujung tiang2 kan ikat kuat-kuat..sob..sob..sob..Terkenang zaman dulu mesti ada manis dan pahit bersama opah..Al-fatihah untuk beliau..

Tapi sekarang zaman dah maju tau opah..dah siap..cam khemah tue..dan Dya tak terlepas dari moden tue..en.somi dah membeli kelambu moden online semalam...Maafin iyer dya memang tak tahu en.somi beli dengan owner sapa..blog ke,instgram, facebook ke..twitter..Ini semua idea en.somi..Bila balik kerja..buka pintu..taraaaaaa...Kelambu moden kaler pink pilihan hatinya..Uhhh ! malam tadi tido dah seperti main pondok-pondok pulak..adehhhhhh  >_<
ini sample..lebih kurang cam nih lah..
bilik dya tak sehebaq cam nih..burussss jek... :P

harge dalam sekitar $40-$50 je..
dya ambik pamplet gambo pamplet sampul kelambu je eh..
kaler pink..nampak tak de mark kat situ..

Kebaikan Kelambu Moden :
1) Mudah dipasang dan dilipat menjadi lingkaran kemudian direndam sebentar di air sabun,bilas dan dikeringkan.
2) Pintu ber-restleting luar dalam sehingga memudahkan kita keluar masuk tanpa khuatir tersangkut di kelambu.
3) Memiliki tali karet disetiap sudutnya sehingga kelambu terpasang dengan kukuhnya.
4) Dilengkapi pelapis anti gigitan nyamuk sehingga anggota badan berada di tepian kelambu tetap terlindung.
5) Menangkal serangga,kelambu tertutup rapat di semua sisinya, sehingga bukan hanya dapat mencegah nyamuk untuk masuk, tetapi juga serangga lainnya.


Cakap-cakap : sayang en.somi dengan dya..tak nak kene gigitan nyamuk..nak tido lena dan nyenyak katanya..jangan baru-baru kawin jek..kang dah bertahun..hampeh..kene gigit rimau pun buat dekkk je..

Terima kasih sudi baca !!!

Friday, February 1, 2013

Lunch I Asam Pedas Yati Batu Pahat

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Salam Jumaat semua..Dya mood pink hari ini..tak tahu mengapa..maybe badan cergas sikit berbanding sebelum2 ni ..ngeh2..ngeh..dan hari ini dya test berpeplum di opis..ada kata2 nakal dari dak2 opis..Dya dah tak heran pun..asalkan dya hapy dengan penampilan dya..iyer dak..jeles kan??

Dya berlunch asam pedas hari ini dengan my bff..meh layan sikit pic jambu ehh...
lapariinnnnn >_<

Tambah kapsyen

harga memang mahai ler..korang tengok menu air panas je..dah $2 lbih..

bos order kepala ikan merah dan ikan pari .. huhh ! panas dan tedapppp :)

kangkung goring belacan..dya ada kurang sikit kangkung ini
coz dia de history tersendiri..syttttttt :)

dya order cam bese lah..kopi o panas..dya bukan orang tua okay..
but dya memang kureng minum air berais nih..jangan amalkan selalu..tak elok tuk badan..
fakta atau auta ?????

telur dadar dan sotong goring tepung

bila makan sudah abis..masa tuk bersnap2..tuk tatapan rakan bloggers .. ^^

saya nak balik opis..bai2..






Cakap-cakap : still sekarang masih kenyang..nampak sangat makanan kat Restoran Asam Yati tedap kan..

Terima kasih sudi baca !!!

Salam Jumaat n Hello Februari.

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

mood pink di pagi hari :)

Terima kasih sudi baca !!!