Friday, October 28, 2016

Simple Birthday Amai

Assalamualaikum.

Plan last minit nak sambut birthday Amai pagi Sabtu lepas..Nih pun plan laki aku lah nih..Dah kelam kabut sikit fikiran ibu bila plan A jadi plan B..Planning aku nak makan dekat Secret Resepi je senang..lagipun sekarang Secret Resepi ada buat offer beli 3 slices percuma 1 slices..sampai 31 October rasanya..At least ada sebijik kek dengan lilin sebatang bagi manje tiup..Cukup lah tue..Janji dia happy..

Laki aku punya planning suwoh pergi beli kek lepas balik keje sabtu tue..Nak pergi bandar mau-mau buang masa 45 minit..nasib baik dekat Parit Raja ada buka branch Secret Resepi..Maka aku pun terjah je lah ke situ..Sebelum pergi aku ada call tanya ada buat kek apa untuk hari nih...Diorang pun rekemen New York Cheese.. Dalam hati bagus jugak nih...kegemaran laki ai..


 Balik kerja..teruss zaasss..Secret Resepi , Parit Raja..

Sementara tunggu staff diorang tulis nama atas cake..aku sempat pilih Sugar Doll sebijik RM2.50..aku beli 2 Doll..cantik sikit..number Candle pun aku beli sekali..RM3.50..Murah pulak tue..jimat masa dan wang ringgit dekat situ...


Cium ibu sikit....mmmmuahhhhhhh...Sayang ibu...yang tue paling mahal tau korang !!!! +_____________+


Happy Birthday Manja Ibu....a.k.a Mak Nenek paling garang.....


Simple je malam tue kitaorang sambut birthday Amai..Kakak ipar yang nombor dua yang memeriahkan suasana malam tue....mak mentua ..Atok je tak ada..sebab dia kat kedai..


Sempat laki aku pergi beli pizza dengan ayam KFC..mentang-mentang lah anak dia hantu ayam..


Bila tengok balik gambar nih..cam sedih pulak...+______________+ 
Manja tahu dia dah besar..dah pandai bawa diri..walaupun sometimes buat ibu ayah jadi Hulk sekejap...



 Peace dari saya...

Anak-anak kakak ipar nyanyi lagu untuk dia..


 Puhhhhhhhhhhhhhhh...puhhhhh !! Selamat ulang tahun sayang....Ibu doakan manja jadi anak yang solehah berjaya dunia akhirat..i love u babybehh..



Terima kasih sudi baca !!!


Tuesday, October 25, 2016

Kebakaran Di Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru

Assalamualaikum.

Innalillahi wa inna ilaihiroji'un.....

Moga Allah memberi kekuatan kepada semua yang berada di sana...Terima kasih kepada yang membantu..May Allah reward you..

Allahuakhbar!!! #prayforHSA










 Allahuakhbar!!! #prayforHSA


Terima kasih sudi baca !!!

Tuesday, October 11, 2016

Hokkaido Ice Cream Puff

Assalamualaikum.

Sesekali nak merasai dunia kanak-kanak makan yang manis..Hehehe..Masa mengandung kan Amai aku suka sangat makan ice-cream..Pantang ada ice-cream flavour baru...harus lah di cuba terutama jenama Walls..


Hokkaido Ice Cream Puff baru buka cawangan di Batu Pahat..Orang Batu Pahat sila lah serbu di Old Street Commercial tingkat dua..Jangan lupa lepaskan menikmati ice-cream nih kalau korang jalan-jalan dekat Old Street tue tau...Rugi rasanya tak mencuba..


Hokkaido Ice Cream Puff ini merupakan pencuci mulut yang didatangkan dengan 10 perisa yang enak dan sedap..Korang boleh pilih perisa apa yang korang suka..Kalau hari siang memang banyak belum sold out masuk je pukul 7malam mula lah banyak habis..Nasib baik aku pergi tenghari..aman sikit..kalau tidak berjanggut kak senah tunggu sini..beratur..



My fav flavour Mint Choco Chip.

 Chocolate Chip and Mint Choco Chip..yumsssss



Ice-cream ini juga dijual dengan harga RM3.80 setiap satu..murah kan..Paling enak hokkaido ice cream ini dikapit dengan roti yang rangup..


Ibu suka makan ice-cream hokkaido nih sebab dia ice-cream lain dari yang lain..Selain portion yang besar dan paling penting aku kenyang sampai ke malam tau ...!!! -______________________-


Alamat :
Hokkaido Ice Cream Puff
No.6A Jalan Rotan Kong,
Taman Sri Jaya,
83000 Batu Pahat,
Johor.

Our Bisness :
Mon - Thurs : 2.00pm - 10.00pm
Fri    - Sun    : 1.00pm - 10.00pm