Thursday, April 13, 2017

Hantu Perfumes De'Xandra

Assalamualaikum

Hantu perfumes macam aku nih..macam mana pun mesti nak terselit satu dua botol dalam handbag..Kalau setakat penampilan cantik tapi bau badan buat orang pening cam ne tu kan??Mesti kawan-kawan pun larikan..

Dengan ada De'Xandra nih aku tak perlu lah bawa perfume yang besar gedabak..hehhehe..muat dan comel untuk dibawa..Paling besh perfume De'Xandra nih didatangkan pelbagai bau..





Dan paling suka besh giler De'Xandra by Zahra..besh giler bau dia..


Kenapa aku pilh ZAHRA?Sebab perfumes ini merupakan Inspired by Zira sendiri.Perfume Zahra merupakan wangian premium yang mengikut citarasa Zira.Baunya yang sangat unik dan memang tak akan sama dengan mana-mana perfumes yang berasa di pasaran ...wahhh gitu


Honestly tahan lama dan sedap okay !!!

Korang nak wangi? 
Meh watsapp no nih 012-751 0287 Shila


Terima kasih sudi baca

Friday, April 7, 2017

Don Hu Jurassic Park Garden Muar

Assalamualaikum

Sejak dibuka sampai lah last week baru ada masa nak bawa Amai pergi tengok dinosaur..lagipun dah janji dengan minah tue nak pergi sini..Sebelum nih pernah singgah tapi tu lah setiap kali singgah sure hujan..lalu je lah nak oii..Nasib baik masa aku pergi tue cuaca baik sikit..

Dulu tempat nih dikenali sebagai Don Hu Nursery sekarang dah tukar kepada Don Hu Jurassic Park Garden.Pengusaha Heng Chiang Hwee merupakan pengusaha sendiri pokok semaian dan patung dinosaur tue di tempah khas dari China.


Nampak tak siapa takut binatang nih???


Main jengah-jengah pulak..padahal takut ya ampun..dengar suara jerit-jerit takut..lepas tengok ramai kanak-kanak gambar baru lah Amai ok sikit nak jalan sendiri..


Ibu nak ootd dengan dinosour yang hensem nih.


Tiada sebarang bayaran dikenakan kepada pengunjung dewasa atau kanak-kanak masuk adalah PERCUMA.Taman ini dibuka pada Jumaat, Sabtu dan Ahad serta Cuti Umum dari pukul 8 pagi sehingga 8 malam.

Do Hu Jurassic Park juga sudah mempunyai 12 patung dinosaur termasuk spesies Tyrannosaurus Tex


Bawa Asyraf sekali tengok dinosaur..Kawan baik..kawan gaduh..


Mula-mula je minah nih takuit..lepas tue dia lah ajar orang tue nih..



Jangan cakap ibu gemuk seorang iyer...tengok laki aku pun sama naik kan..yang cakap aku slim..kurus ta makan tue..tipooo lah..aku kuat makan sekarang nih..#diettolaktepi ..


Masa nih laki dok bising dah lapa..padahal kat umah dah makan macam-macam..tekak laki teringin nak makan mee bandung muar..


Ibu Amai nak gambar dengan Arlo...


Ingat nak belikan Amai dengan Asyaf baju dinosaur tapi bila minah tue nampak bahagain gift terus ambil patung dinosaur..terjebak jugak beli 3 ekor RM10..ok lah kenangan dekat situ kan..


Ootd sekali lagi dengan basikal tua..Cantik pulak..lalu dekat sini..nampak antik dan eksekulsif gitu....



Terima kasih sudi baca !!!


Alamat : Don Hu Jurassic Park Garden , Muar
              2700 Pintasan Muar,
              Kampung Sabak Aur,
              84000 Muar, Johor

Wednesday, April 5, 2017

Sakit Pergi Jauh....

Assalamualaikum.

Bulan lepas punya cerita baru nak update bulan April..boleh gitu??ok lah daripada tak update kannn...kannn?? Almaklum lah semenjak dua minggu nih sibuk bebenor rasanya..

Siapa yang follow instagram aku sure tahu Amai demam panas ..takut aku masa tue weiii..mana tak nya..suhu 39 tak surut-surut makin panas..makin panas..tak tido lena aku 3 hari tue..dah first time aku cuti panjang masa tue..siang malam aku jaga Amai..Actually Amai jarang demam..mula-mula bapa mentua aku yang demam..lepas tue mak mentua..lepas seminngu laki aku pulak..musim lagi pun..last sekali Amai yang kecil pun terkena jugak aura demam tue..mau tak nya asik guling-guling dengan atok je..kang dah kena..

Alhamdulilah aku jarang kena selsema batuk demam..syukur..sebab aku rajin amalkan makan vitamin C mana yang tanya aku makan brand Vitamin C..aku cuma makan 2 jenis je GNC dengan Shaklee..dua-dua aku suka makan jenama nih..aku nih kuat makan supplement..apa-apa supplement yang sihat sure aku beli dan makan..badan nak pakai lama dik..kena lah korban sikit duit tue..bila dah sakit nanti baru terkial-kial nak beli tue semua..

Hari pertama sakit..dah melepek..tunggu laki aku balik kedai..petang baru pergi Klinik King..aku satu famili serasi pergi Klinik King..tapi bila turn Amai pulak..makin panas..tak serasi pulak dengan demam panas dia hari tue..lagi lah mak yang rasa nak demam nakkk oiii..




Petang tue jugak bawa Amai pergi klinik..Sampai klinik tidur pulak..Mungkin Amai letih..badan pun makin panas..Nasib petang tue tak ramai orang.. 



Bila dah bagi makan ubat..suhu Amai makin tak turun...still 39 panas..Aku terpaksa jugak kasi ubat bontot klinik bagi malam tue..sebab dah panas sangat..bila ubat bontot abis je..panas nya sambung balik...Semalam aku tak tidur weiiii...cuakkkkk !!!



Ubat dah separuh bagi..tapi tak kebah-kebah jugak panas tue..bagi air kelapa ada kurang sikit lah..tapi still lagi Amai demam...


Kalau panas still tak turun aku dah decide nak pergi Klinik Pakar Kanak-Kanak Allen Bukit Perdana walaupun mahal tapi aku rasa Amai serasi dengan ubat dekat sini..yang penting anak ibu sihat macam selalu..boleh main toys, basikal, menyanyi dan boleh gaduh dengan ibu...


Pagi-pagi aku dah sampai Klinik Allen..Amai terus tak jadi demam bila nampak sudut mainan..lupa ingatan sekejap..hihihi..Awak tue demam sayang..check up dulu..nanti sambung main lagi..angguk seperti faham apa ibu dia cakap..hihihi



Ibu "hidung Amai sakit lah..."..padahal nak tanggal kan cool fever atas dahi tue kan...


Habis check up doctor letak cool fever..macam-macam alasan suwoh buang cool fever tue..hiihihihihi



Alhamdulilah..seminggu makan ubat dari Klinik Allen nih demam Amai semakin baik..syukur sangat..kepada siapa yang pernah pergi Klinik Allen nih mesti tahu ubat dekat sini paling baik untuk kanak-kanak..Aku pun suggest korang pergi Klinik Allen nih sangat-sangat okay...

"Tiada seorang mumin yang rasa sakit, kelelahan (kepayahan) , diserang penyakit atau kesedihan 
(kesusahan ) sampai duri yang menusuk tubuhnya..kecuali dengan itu Allah menghapus dosa-dosanya..."

Terima kasih sudi baca !!!

Thursday, March 30, 2017

The Coffee Bean & Tea Leaf

Assalamualaikum.

Hari tue lunch nak tukar selera..kalau tak asik..asam pedas..nasi ayam penyek..mau tak nya jemu dekkk oii..Setiap kali lalu lalang depan Old Street nih mesti tengok dekat Coffee Bean nih..lagi-lagi bau kek dan coffee sure tak toleh belakang..Siapa hantu kopi kita genggg !!!!

Craving punya pasal maka aku pun cuba makan dekat sini..Masa aku pergi hari Jumaat orang tak ada..Lenggang sikit..tak lah crowded sangat tapi lepas setengah jam baru lah ada orang..Masa tak ada orang lah aku nak ootd..hihihi

Sesekali nak jugak ootd sebagai seorang ibu tanpa gambar anak...hehehehehe..


Bagi aku tempat sini bersih dan suasana pun senyap..Air cond yang selesa..Layanan diorang pun ok..Serve terbaik..Makanan pun sedap-sedap dekat sini..The Coffee Bean lebih kepada westren dan desert..Sesuai untuk minum petang..Aku nih pun tak kalah..tekak mengalahkan owang putih..


Tempat yang pertama aku tuju..Terus jatuh cinta..Petua orang tua kata "nak bagi mood rasa fefeling ketawa dan senyum makan lah benda manis" conform mood korang berbunga-bunga sampai petang..


Makan satu slice cukup..tak boleh banyak nanti lelemak ibu nak letak mana???Tak pasal-pasal aku kena kayuh petang tue..



Pizza dengan spageti yang nih habis aku makan..padahal pagi tue dah melantak nasi lemak..



Aktiviti makan memang akan membuat aku rasa bahagia tau lagi-lagi dapat makan apa yang kita idamkan..hahahaha #diettolaktepi.


Terima kasih sudi baca !!!

The Coffee Bean & Tea Leaf
Old Street Commercial Centre,
83000 Batu Pahat,
Johor.

Friday, March 10, 2017

Selamat Ulang Tahun Suamiku

Assalamualaikum.

Happy 37th Birthday to my man..Forever my bestfriend and punching bag..Love uou endlessly.. #sayangayahselamanya #iloveu


Suamiku yang semakin tua dan tua..Tua pada nombor saja tau..Hati tak tua...emmmmm


Hari jadi siapa sebenarnya nih???


Amai nih pantang nampak cake..hantu cake pun iyer minah nih..Setiap tahun setiap bulan hari jadi dia..


Doa dan harapan suami pada aku.."semoga amai dapat adik..rajin dan usaha sikit " hihihihi..


Terima kasih sudi baca !!!

Thursday, February 23, 2017

Kenduri Arwah Bonda

Assalamualaikum.

Hampir tiga tahun pemergian Bonda ku.. Sepanjang ketiadaan Bonda hanya doa yang tidak pernah putus aku kirimkan..Setiap kali solat Alfatihah tidak pernah aku lupakan..Kiriman rindu hanya Allah sahaja yang tahu..

Setiap awal tahun pasti nya aku akan berkumpul adik-beradik untuk membuat kenduri arwah Bonda..semestinya di rumah arwah Bonda..tempat aku lahir dan membesar di situ...Rindunyaaaaa +_____________+

Juadah untuk malam tue..Pecel, Ayam Masak Merah , Sayur Goreng, Nangka Masak Lemak..Sedikit kuih muih..

Seronok malam tue..semua adik beradik dapat berkumpul bersama-sama..Actually kitaorang payah sikit nak kumpul macam nih..Tunggu bulan Ramadan dan Syawal nanti..Insyallah..


Ootd ibu sebelum Tahlil dan Doa Selamat arwah Bonda...Merah makngah..



Manja dan Ibu..Minah nih baru bangun tidur...Siang satu hari asik main dengan cousin dia..Makan minum pun tak hirau dahhh..Mood ke laut sikit malam tue..


Inilah teratak Bonda saya....#kampunggirl



RINDU BONDA...AL FATIHAH....



Terima kasih sudi baca !!!!

Saturday, February 11, 2017

Last Day Tahun Baru Cina

Assalamualaikum.

Selamat pagi korang...Lama dahh tak update blog yang sendu nih..Sejak tukar management bos baru masa kerja pun cukup-cukup suntuk..Lapan jam kerja macam tak cukup rasanya..Nampak tak mak jemah sibuk bebenor..Nak baca blog kawan-kawan pun slide -slide je tau korang...

Macam biasa last day kerja kitaorang sebelum bercuti panjangggggg akan berkumpul dalam satu group..masa tu lah semua gosip yang panas sejuk akan keluar..hihihihi..

Kakak kesayangan tempat meluahkan perasan sedih suka semua pada dia...+___________+



Menu kitaorang dah order awal-awal..sampai situ terus tersedia untuk 8 orang..Order mee claypot dan mak buyung mengidam nasi claypot..Dekat sini ada pun ada set untuk lunch..Ala carte pun ada..Boleh pilih untuk tekak masing-masing..

Ini kali kedua aku sampai kedai nih..Makanan dan minuman dekat sini biasa sahaja...Ingat tue BIASA sahaja..So kepada orang Batu Pahat nak mencuba menu dekat sini...korang boleh try di CS Popular Restaurant..Kedai nih berhampiran dengan AEON Batu Pahat..pakai waze confirm sampai..


Muka kenyang pasti senyummmmm kan...


Kepada sesiapa yang DM aku..whatsapp tanya aku beli set blouse nih..Sila follow Instagram di myon9shop..Banyak helai dahh aku shopping dekat situ..


Happy Chinese New Year !! Year of the rooster !!!!



Hari nih jugak last day Tahun Baru China untuk tahun ini..sekejap kan dah dua minggu diorang raya...Masa berlalu begitu cepatnyaaaaa..

Korang buat apa hujung minggu nih????





Terima kasih sudi baca !!!