Wednesday, December 5, 2012

Berbulan madu di Cameroon Highlands Part 2

♥♥Assalamualaikum♥♥♥
Sambungan dari Part 1 yaaa.. :)

Jeng..jeng..jeng.Sampai di Hotel Iris House jam 2pm.Check in then solat bomm zzzz.Ngam-ngam petang tue hujan selebatnya.Dya dah rugi masa.Jadi rilex di hotel.Sekitar petang jam 6pm baru lah kami ke Pasar Malam sambil menterjah ke warong yang berdekatan.Pewot dah berkeroncong.Lapa wehhh.Hampir2 pasar ada kedai makan.Dya makan nasi paprik dan en.somi dengan nasi goreng u.s.a.Minuman kami sama iaitu nescafe o.Lepas makan baru lah pusing2 di pasar..

Kepada sesiapa yang pernah pergi Cameroon sure korang akan menjejak kan kaki di Pasar Malam di Brinchang kan???Apa yang menarik di pasar.??Sure makanan yang sedap,sayur,pakaian dan bla.bla.bla.Paling ketara di setiap kedai ialah stawberi.Di sana itu lah paling familiar.En.somi bole katakan tiga kali sehari makan stawberi bersalut cekelat. tau uolss.Dya pun terkezut gak tapi dia makan abis.okay lah.kan?Dya ada kurang sikit makan cekelat nih.Dari dulu lagik memang dya tak like cekelat.Kalau makan pun menjamah je atau kena paksaan ini bukan pembawakan bodak waokey!!!!


abaikan muke yang baru pas bangun tido tue.. :P

dya tak beli pun keledek ni.sebab penjual nye bukan melayu...de keconfiusan di situ.. ;!

stawberi bersalut cekelat yang ohsemmm 3 batang $5.00

masa nih dah merungut dengan en.somi..lapaaaaaaa :(

beli sourviner sikit..


kalau pi pasar tak sah kalau tak merasa jagung mutiara nih kan -..-
$3.50 only..manis..sedap tau..

teringin makan buah nona,stawberi yang manis dan cendawan goreng.. :P

Sebenarnya stawberi ada banyak harge dan pilihan.Korang jangan tersalah dan kena tipu semasa membeli.Dya dah kena satu kali..masam giler....menipu punye olangg...cehhhhh !!!

Cakap-cakap : Pas nih cete berladang tea pulak iyer...tunggguuuuuu !!

Terima kasih sudi baca !!!

15 comments:

  1. sdapnya strawberry bersalut coklat..! tetiba teringin pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. sdp dear..mkn time cekelet dh beku lgi sedp.-_-

      Delete
  2. huhu..sgt suke stroberi cekelat tu..klu g cameron, mmg sgtlah layan mkn mende tu..hihi

    ReplyDelete
  3. kalo pegi pasar mlm brincang tue, mesti akan beli sotong goreng tepun dan cendawan, mkn panas2 boleh abis satu bungkus sorg..

    ReplyDelete
  4. suka baca entry ni sbb terus rasa rinduuu nak naik camaron lagi ..

    sedapnya cendawan goreng tu.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Besh akk..aman je..Sejuk sgt tgk gunung3

      Delete
  6. tahun ni je, 2kali g CH..tp still xpuas.. hahaha

    ReplyDelete