Tuesday, December 4, 2012

Berbulan madu di Cameroon Highlands Part 1

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Seperti yang dya janji di entry beberapa hari yang lepas,memori dan beberapa keping gambar berbulan madu dya dengan en.somi dya kongsikan di sini.Mungkin korang pun dah sampai ke sana.Dya ini lah pertama kali sebenarnya..maybe coming soon akan pergi untuk kali kedua.Tengok pada situasi dan masa.
-..-

Hotel pilihan dya sepanjang tiga hari dua malam di sana ialah Iris House Hotel di Brinchang.Lagipun kawasan situ agak sejuk sikit berbanding di Tanah Rata.Dengan harga yang berpatutan gak lah..RM318..mahal ke tak?tak ape lah mahal.satu kali buang duit..iyer dak??ada yang kata,maybe dya pergi di hujung persekolahan itu yang harge hotel mahal sikit.Kalau pergi harge biasa.agak murah sikit lah.


di sini lah dya menginap..hotel geood ^^

masa tuk sarapan pagi nih..sekitar jam 7.30 pagi..awal tak??/

kami berjalan kaki je.excerise tau..keluar untuk bersarapan..-..-

dah jadi madam pong -_-


Sarapan pagi di Brinchang dya sangat2 like.Begitu jugak dengan en.somi.Menyelerakan sungguh.Lain dari yang lain.Menu sama je di Batu Pahat maybe faktor iklim dan suasana kot..Brinchang sejuk but di Batu Pahat panas.Tu je yang perbezaaanya.Tak tahu lah tekak orang lain kan.Semua tempat kami redah kedai makan malam dan pagi semua enak2 tau..Series tak tipu..
Nantikan entry berladang yang super spontan eh...lalalalalalalala

Terima kasih sudi baca !!!

26 comments:

  1. masa pegi dulu stay dkt brincang jgk..lupa nama apa, tp resort tue atas bukit, sejuk ya rabbi...tp time pegi tue memg time sejuk, berkabus2..sesuai utk romantik2 g2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memng romantik pn..besh lgik2 de somi.hihihi

      Delete
  2. Hmm lama dah tak pegi Cameron.. bestnye

    ReplyDelete
  3. happy honeymoon..wahh bestnya camaron.
    akk pun tak pernah jemu naik kesini sbb udara nyaman..mkanan pun banyak yg lazat2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dya kt sana pn sentiasa kenyang je kak,walhal sejuk..maybe makanan diorang lazat2 n fresh kot..hihihi

      Delete
  4. yui lama dah tak p sana..hihi.. nak honeymoon sana gak la..tpi thun bila ntah..haha.

    ReplyDelete
  5. tak pernah la jejak kaki ke sana lagi. teringin.

    ReplyDelete
  6. qis pun tak pegi hneymoon lagi *ok lap air mata dgn hujung baju*..

    ReplyDelete
  7. mahal gak tu..aku dok century pines resort pong baru 250..time peak tu..xmas..tp booked agoda ada discount hehe..tp takpela..honeymoon punya pasal kan...syokkk sejuk2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pn book agoda sebenar nye zati,nak stay 1 malam je,pas tu somi aku ajak stay lagi 1 hari..ingat nk jln2 kl.sekejap..x sempat singgah kl.aku naik subuh rabu,blik snggrang jummat malam..singgah melaka je..tu pn sekjap..tp besh gak lh kat cameroon tue kn..^^

      Delete
  8. pergi banyak kali ke CH meman tak memboringkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok kan kak..de bajet lbih..dya nak pergi coming soon..:)

      Delete
  9. satu hari 300++ kire mahal lah tu dik, tp nyer biasalah musim cuti sekolah mungkin agak mahal... tp tak kisah lah jnji rasa selesa kt situ... kalu dh ke CH tak pusing mmg tak sah kan... mmg best lah HM kt situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2hari 1 Mlm $159.. Pas tu tmbh g 1 Mlm kak..maybe holiday school tu yg mahal kot..Cameroon like sgt kak!

      Delete