Tuesday, March 26, 2013

Servey-servey susu mengandung pulak...

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Last week jalan2 shoping bpmall..nak tengok susu mengandung katanya..Rata2 rakan2 di blogger dah mula suggestkan dya minum susu baik tuk tulang dya dan baby..Kalsium yang sangat2 baik..harus di cuba minum..untuk baby jugak..tapi bila sampai di sana..confius nak pilih susu yang mane satu baik..Why?Pelbagai brand yang bagus2 bole didapati dipasaran....hahh.cam ne tue nak pilih nih??


annum ok ke??

akan datang dya dah rajin ke sini pulak..kosmetik dah kene kurang kan dahh :P

susu sekarang mahai2 betul..

thanks suami memahami dya... >_<
 Cakap-cakap : rakan2 bloggers tahu tak?selain annum materna ni..susu pe yang baik tuk orang mengandung iyer...info please.. :)


Terima kasih sudi baca !!!

11 comments:

  1. sy x pnh amik ssu khas pun... minum susu tepung everyday je smp la skrg... hihi..

    ReplyDelete
  2. mybe leh refer kandungan dia.. ambik y mgndungi kndungan y terbaik utk baby... selain tu shaklee pon ada kan.. tp mahal sket kot

    ReplyDelete
  3. aku amik anmum ni jgk..sebab rasa dia manis sket so kira ok lagi la tekak ni..dh penah try susu lain tapi tak berapa suke. Ko bole register kat sume brand2 susu tu utk mintak sample. Nanti leh rasa dlu. Takot beli yang besar trus ko rasa x sedap plk..

    ReplyDelete
  4. betul2 mmg dya dh kene amik susu, baik utk tulang dya n bby, kalu tak nnti dh msk 5-6 dya akan rasa lenguh2 tulang sbb kalsium tuh bby dh amik...

    lps nih banyakkan amik buah n syr supaya takde masalah sembelit, air suam pun kena banyak amik...skrg nih pns

    ReplyDelete
  5. sy minum anmum je..skrg tgk kat pasarn mcm2 ada..dumil mama keluaran dumex, mamil mama, enfa mama, byk la..cuma rasa dia tak tau le boleh di terima tekak ke tak..

    ReplyDelete
  6. KA dulu minum susu anlene je hehehe

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum lydia...mama pun kurang arif tentang susu ibu mengandung ni dah lama x mengandung heheehe,...;)

    ReplyDelete
  8. owhh.. dya peknen yer? ingatkan lom kawen lg...hihi

    ReplyDelete
  9. susu kambing. one of my friend kt. baby dlm perut hepi gila bila dia mnm susu tu. nendang2.. hehe

    ReplyDelete