Wednesday, March 6, 2013

Morning sickness dah mai dah...

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Korang bole share tak?cam mane nak hilang kan penyakit morning sickness nih..Dia dah melanda diri dya ni..hampir satu minngu rasanya..Kalau ada petua tolong email atau comment dya iyer... :(


Cakap-cakap : mood tak ada dah nak keje...help ! help !!

Terima kasih sudi baca

12 comments:

  1. dya da pregnant ke??berapa weeks da?btw tahniah yer..hurmm morning sickness xtaw lah ubtnya ape..mcm saya xde ubt jap uwek uwek hehe..mkn asam la bg kurg skit..tp jgn byk sgt xelok tuk awl2 pregnant nie..hehehe

    ReplyDelete
  2. tahniah2 yek dik, akak yg lambat tau nih... ptt lah senyap je lama

    morning sickness nih tak sama setiap org dik, ada org yg kene teruk, ada yg kene lite2, ada yg tak kene mcm akak... tp kalu dh teruk sgt sampai tak blh mkn, asik muntah2 je, dya kene jmpa doc utk mintak ubt thn muntah or apa2 lah yg ptt...

    akak takde sgt petua2 nih, dh lupe dulu2 yg kwn duk cite2

    ReplyDelete
  3. dik, penyakit ni takde ubat...so bertabahlah ye...

    ReplyDelete
  4. taniah ^_^

    sapu minyak kapas lo... hehe lagi berapa 1 2bulan sudah ok la..

    ReplyDelete
  5. eh, janganlah tak ada mood nak kerja.. jaga kesihatan ye :)

    ReplyDelete
  6. preggy ke? tahniah... morning sickness tu memang biasa la.. kadang2 sampai night sickness... hehe..

    ReplyDelete
  7. pregnant ya?berapa bulan dah?
    ni dari makcik Sarah, dia kata setiap kali dia pregnant,untuk rasa cergas sepanjang hari, awal2 pagi dia akan muntah paksa sampai keluar asid muntah tu. insyaAllah sampai petang dia steady je.

    ReplyDelete
  8. Congrats weii..hehe..ikut orang morning sickness ni..ada yang sebulan, 2 bulan..ada yng 9 bulan pon adooo tau. ada jugak yang xde morning sickness langsung..kengkadang ikut keturunan..ce tanya mak ko camana dlu? macam aku masuk bulan ke 2 preggy smpai 3 camtu yang sofea dlu..ni la dugaan org pegnen...

    ReplyDelete
  9. tahniah.. singgah dtg bila sakit berkurang. TQ doanyer ye

    ReplyDelete
  10. morning sickness ni lepas 3 bulan usia kandungan oklah tue

    ReplyDelete
  11. kalo akak dulu minum ribena tanpa gula..mesti bawak bekal minum tue meh ofis nak ilangkan loya..

    ReplyDelete