Monday, March 11, 2013

Alhamdulilah...Syukurinnn ;)

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Now...apa yang dya rasa..hrmmm....besh...gembira..

Alhamdulilah..dya amat2 gembira dengan pemberian allah kali ini..Monday lepas,dya pergi klinik?why?dya sebenarnya jarang pergi ke klinik..kalau tak kerana betul2 terpaksa dan mendesak..Dya dah merasa badan tidak beberapa sihat bermula balik dari pulau..Sentiasa letih..dan letih..Pening yang jarang dya alami sebelum ini..Period pun dah tak mai lagik dah hampir dua minggu..Dya tak pernah lewat macam tue..biasanya lewat dalam 1-2 hari jer but jarang (kene rajin makan evening primose oil untuk maintaian period jugak sebenarnya)..

Before pergi klinik,dya dah pun buat pregnancy test..Dya buat pagi sebelum makan dan sarapan..(orang kata bagus nak buat pregnancy test ini selepas bangun tido pagi)..Bila dah test tue..muncul lah dua line..dalam hati..confom ke aku preggy??? but sebelum ini dya tak pernah pun test dari mula kahwin sampai lah sekarang..Kat note pregnancy test pun dah tuli kalau lah ada dua line..sure lah "preggy"..Dalam hati allah sahaja yang tahu..sebenarnya..lama dya menunggu..

Orang pertama yang tahu..sure lah suami.."Dia lagi cakap..sure ke preggy ini?ntah2 pening,mabuk tue tak cukup rest kot..atau pewot manyak taik kot..x bole nak yakkk..pewot muncit..lambat period pun maybe hormon lah"....cishhhhh !!! suami tak percaya tue kat isteri..hampehhh tol!!..Rasa macam kene hempap dengan batu je kat kepala ini kan..

Then, bila dah si suami beriya-iya pergi klinik..confirm lah dya dah preggy selepas buat urine air kencing..Doctor say " Congrats Dear " u preggy 5 weeks.. Now my kandungan dah cukup 5 weeks..I am healty alhamdulilah tapi asik mengantuk je lagi2 waktu pagi..Macam mana lah nak wat keje cam ini kan??

Walaupun malas dan penat..dya kena tahan..sepi dan senyap tanpa gelak ketawa..hihihi..but sementara jek kan..lama2 ok la tue..Ye lah orang cakap first trismeter ini kena jaga betul-betul..iyer dak??

Dya harap,morning sickness ini akan berakhir pada dua-tiga bulan..coz dah tak sanggup nak mengharunginya..saat muntah2...ewuuuuuuwwww !!!sekarang balik keje suami dah banyak soalan..take care lah tue konon..

Cakap-cakap : Adakah sebab pregnant ,kita akan merasa malas..then kuat sangat nak tidoooo???

Terima kasih sudi baca !!!

11 comments:

  1. dya, jaga diri ye...awal trimester ni tau...
    jangan nakal2...hehehe

    ReplyDelete
  2. congrats dear..hehe..malas tu normal..awal2 ni badan still xleh adapt lagi..nnti lama2 ok la tu..jaga diri baik2 ye :)

    ReplyDelete
  3. tahniah dya.jaga kandungan n kesihatan tu elok2 ok.jgn buat keja benda berat2 awal kehamilan ni.akak tumpang hepi sama.

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum lydia...pregnant mmg mcm tu kenalah bersabar yer...;)

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...tahniah dya..akhirnya..jaga diri..mmg akan mengantuk..bawakan berehat

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah...tahniah dya..jg kandungan di peringkat awal nie, akak doakan dya dan baby sihat walafiat..awal2 preggy memg ngantuk...

    ReplyDelete
  7. tahniah dya...jaga diri dan kandungan baik-baik

    ReplyDelete
  8. sorry lambat cakap but congratsssss.... ;)

    ReplyDelete
  9. congarates dya..take care yr self & yr bby..:)

    ReplyDelete