Friday, March 15, 2013

Dah start makan yang berkhasiat.

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

See??Apa yang kena makan untuk baby sekarang..Korang search lah sendiri tau..Lain orang..lain tekaknye..Dya hari ini mood baik sikit..sikit je tau..maybe hormon loya2..muntah2 ada kurang sikit..pas ini kalau blog dah full story baby..maka mood dah mai lah tue..

Bila mood baik..jalan2 mall lunch tadi..nampak makanan kat bawah...terus beli..temporary ini..oat je lah yang bole masuk tekak ai ni..yang lain..confom muntah balik..Makanan kat bawah ini pun disuggest oleh kawan baik dya sendiri..

Kalau korang nak tahu..makanan kat bawah ini bukan my fav tau... >_< ini semua pemilihan baby dya...seriously

kene makan time lapar..sebab kita dah makan untuk dua orang.. -..-

Cakap-cakap : kawan2 sudah bergelar mummy tue..share lah kat sini..makanan yang baik for me n baby ya..


Terima kasih sudi baca !!!

17 comments:

  1. wah alhamdulillah akak bakal jadi mummy. banyakkan makan makanan yg berkhasiat ye kak. susu jgn lupa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susu tu now x bole lh...but coming soon Insyallah

      Delete
  2. bagusnyaa..tambah lagi minum susu ye..memang kena ada stock sentiasa sebab takleh biar perut kosong..kalo perut kosong cepatla nak meloya nanti..skrg paling bagus makan dlm kuantiti yg sikit tp kerap :)

    ReplyDelete
  3. makanan yg baik...adalah makanan yg dimasak sendiri hehehehe xde msg, bykkan makan sayuran hijau, buah2an..kalo boleh jgn amalkan sgt makanan yg ada msg nie, x elok utk pertumbuhan otak bayi..sekali sekali cuba dya masak pasta seafood ke, letak sayur sikit..itu pun dh boleh gantikan nasi..kenyang jgk, berkhasiat lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo iyer k?insyallah pas Ni kureng kan iyer kak ;)

      Delete
  4. bykkan makanan yg dimasak sendiri dan ikut piramid makanan.. minum susu setiap hari dan jgn lupa syuran dan buah2an.. :) take care... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok..dh cai yokkk ikut pair amid dh nih

      Delete
  5. kalau ada selera mkn je dik
    mcm akk dulu mabuk sampai kesudah sobs sobs

    take care taw :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu mabuk..dya zzzzz je kak..coz x thu nk wat pe..

      Delete
  6. ok lah tu dik, makan oat kenyang n banyak khasiat, jgn lupe msti n wajib amik susu, buah n sayur2... jgn lupe juga suppliment utk dya n bby...

    ReplyDelete
  7. wahh mkn makanan yg sht..bgus2.

    ReplyDelete
  8. bgus2.. makanan turut mpengaruhi baby kan..
    slalin tu cari vitamin utk ibu mgndung & pkembangan otak baby

    ReplyDelete
  9. makanan terbaik ibu mgandung, kismis, kurma, badam, delima

    ReplyDelete