Thursday, June 27, 2013

Jom Berbedak Tanaka

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Musim bedak Thanaka dah mari dah sekarang ni kan..Macam lah tak femes walhal bedak ni dah lama kurun lamanya di pakai..tapi bila retes Nora Danish pakai...kebaboommm lah meletup macam pisang goreng.Rata-rata di Instagram dan Facebook semua cete bedak Thanaka ni kan..but sebelum ni dya dah pun post entry mengenai bedak sejuk..korang ada baca tak??
Klik di sini.. mysunshine..
 
Fungsi & Kebaikan Bedak THANAKA ini

melicinkan kulit muka
memberi kesegaran pada kulit
mengurangkan kadar pengeluaran minyak/sebum pada kulit
menanggalkan sel kulit mati
ia membantu sejukkan kulit
membersih & menengang wajah
Sesuai untuk semua lapisan umur
Menghilangkan ruam-ruam badan
Boleh digunakan dimuka dan badan
Menghilangkan gatal-gatal badan
Mengecutkan jerawat
Lembutkan kulit dan menghaluskan.
Hilangkan jeragat
Menyejukkan & mengurangkan minyak di kulit muka
 

abaikan bedak yang dah abis tue iyer..sampai label pun dah tak nampak..mau tak nya..dya letak
di bilik air..memudahkan penyapuan..kalau tak bilik bersepah di buatnya... :P

selamat berthanaka kawan2...dya nak tido...hehehehehe :)

Bedak thanaka ini boleh di pakai waktu siang dan malam takde masalah.Dya suka pakai waktu malam sebelum tido..kadang2 tak sempat nak mencuci..terus tido sampai ke pagi..hehehehe..

Cakap-cakap : kalau nak beli jangan sampai tertipu dengan harga nya tue iyer...sebagai peringatan..pilih lah lemon..bau yang fresh dan segar bila di tepek kat muka..sure gebussss cam Nora Danish :)
 
 
Terima kasih sudi baca !!!

9 comments:

  1. hi... sis, berapa harga sebenar bedak tanaka tu? harga berlainan. ada mahal ada murah. keliru dibuatnya. khuatir terbeli yang tak ori. lepas tu ada berlainan jenama lagi. tak tau mana satu yang betul dan ori. sis beli di mana? boleh share link tak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila lawati www.ainysbeauty.blogspot.com

      Delete
  2. buat bisnes ke apa ni..order camna

    ReplyDelete
  3. akak pun baru nk menterai bedak nih.... nk bt scrub ngn bedak sejuk gk lah... kot2 blh hilang akak nyer hitam2 kt muke nih

    ReplyDelete
  4. i love your blog!! keep up the great work!! xx peach

    momomoworld.blogspot.com
    or
    justalittlekitten.blogspot.com.au

    ReplyDelete
  5. Dya.. akak pun pregnant.. kawan akak bagi bedak tanaka ni.. tpi akak takut nak guna.. xper eik.//??

    ReplyDelete
  6. sesiapa yang ingin berbedak tanaka dan ingin membuat pesanan jom ke blog ini http://www.ainysbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete