Thursday, August 2, 2012

Puding Karamel berlubang ???

Assalamualaikum..

Kepada semua master-master chef di blogger ni.dya mohon kerjasama korang,memberi komen dan idea mengapa puding karamel berlubang???? Adakah salah teknik atau bahan??
Bantu lah dya,sebab dya bodak baru nak belajar memasak..
Jasa baik korang amat lah dya hargai.Terima kasih.

my peveret tau !!! tapi sedih bila ada berlubang... :( x menjadi pudingku...


Cakap-cakap: Puding karamel makanan kegemaran dya di bulan puasa.nak buat kali-2 sebaik mungkin. :)



Terima kasih sudi baca !!!

4 comments:

  1. saya pun baru2 ne buat puding karamel..ada up entry sal puding tu..tak tau la juga erk napa puding dya tu belubang pula..ni kukus ke bakar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dya kukus je sweet,nnti try lgik mingu dpn..nk bikin smpi jadikk..

      Delete
  2. kalau tak silap saya jadi berlubang tu sbb telur tu dipukul kembang.. awak ada pukul ke telur tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. de rai.maybe lm ckup kembang..bau telo kuat sgt lh kak..knp iyer?lydia cume guna susu 1 tin dan telo 6 bijik jek,then kukus 30 min.btol x kak?

      Delete