Thursday, May 16, 2013

16 weeks : Pergi Klinik Kesihatan Senggarang

♥♥Assalamualaikum♥♥♥

Alhamdulilah..pejam celik dya dah 16 minggu.Syukur.Ya Rabbal Al Amin.Dya semakin sihat dan baby pun sihat dilindungi dari allah.Semalam dya pertama kali pergi Klinik Kesihatan Senggarang.Appointment pukul 9pagi sampai lah pukul 1lebih petang baru habis settle.Semalam merupakan check ibu mengandung.Of course lah ramai orang.Klinik kampung orang berpusu-pusu keluar masuk.Dya blur sebenarnya semalam..First time mane lah tahu selok belok kan..Sampai kaunter bagi buku merah dah tercangok kat situ.Nasib baik lah ada kawan sekelas tue bagithu..Kena check gigi then,ambil darah.jumpa doctor..Kalau tak comfirm sampai ke petang lah dya kat situ..hampeh !! Misi2 pun tak ada tanya..Panggil nama then bagi buku suwoh duduk..Wupenya kena follow up sendiri lah..Hihihihi...

Bila kena jumpa doctor lah paling lama yang amat..Bila doctor scan cam kurang besh..Sebab scrin tibi tue blur..But dya nampak baby dah de jantung..Tangan dan kaki..Doctor kata baby sihat dan aktif..Dont Worry..Jaga makan dan rehat lah bila penat.."Sabar iyer baby sayang..ummi akan tunggu kelahiran mu di bulan october nanti iyer" Paling tak besh check up semalam check gigi lah..Rasanya zaman sekolah rendah lah kena cabut dan edisi tampal menampal nih..Bila dah kertu cam ni nak kena cabut gigi..Adohaiii...sakitnye...nyilunyeeee...dah bole rasa tau.. !!! Paling trauma kena ambil darah..Adohai emak..sakitnye...Tulah akibat badan terlebih manja..Serba serbi tak kena..

Dya cuti full day semalam..Nampak sangat penyakit M terserlah gitu..Waktu selebihnya dya berehat di rumah..Hari ini dya sihat coz semalam cukup tido tau.. :)

Bila malam kaki tangan mula lah lenguh..Peneman di kala malam.Dya suke bau buah delima nih tau >3


Cakap-cakap : Selamat Hari Guru Kepada Semua Guru2 di Malaysia ;)

Terima kasih sudi baca !!!

7 comments:


  1. lotion mustajab mmg bagus
    semoga dya & bby sihat...

    ReplyDelete
  2. biasalah tu dik oi, kalu kt KK mmg kite nih kene pandai2 sndiri, jgn la mimpi di lyn mcm kt klenek swasta tuh... lambat dtg ke silap skt msti kene sound nyer hehehe...
    kalu nk scan 3d ke 4d ke bt kt swasta, kt KK selalu doc takkan nk bt kan scan utk tgk2 jantina tu heheh

    ReplyDelete
  3. take care yunk...
    kat kk mmg la jenuh menunggu huhuhu

    ReplyDelete
  4. jaga diri baik2.. Kita jauh lg nak merasa semua tu :)

    ReplyDelete
  5. aku ni tak pernah wujud buku merah..ank 2nd berangan nk bukak konon..tp pemalas nk g kk..insyaallah anak ke 3 plan nk check kat kk pulak..hehe..

    take care dear..jaga diri banyak2..lepas fasa stu ni kita selesa sikit..nnti masuk fasa 3 tu yg semput balik..hehe

    ReplyDelete