Wednesday, December 31, 2014

The Shore Bandar Melaka

Assalamualaikum.

Balik dari Port Dickson hari tue aku planning nak singgah Melaka.Kununnya nak bawa lah si Amai nih jalan-jalan pergi Zoo Melaka.Aku nak kenalkan dia dengan haiwan.Tak banyak sikit bagi dia tahu kenal binatang.Tapi korang sedia maklum lah bulan disember nih cuaca kurang lah sangat besh nak berjalan.Musim hujan.Sampai Zoo Melaka.Orang punya lah ramai dengan hujan renyai-renyai lagi.

Last minute laki aku cakap kite pergi mecekik lah dulu.Masa sampai Melaka pun dah pukul 3.Mau tak nya kebulur kan.Sementara menunggu laki aku solat zohor, aku whatsup kat group tanya mana-mana yang dah pergi Melaka.Rekemen lah aku tempat besh sikit kat Melaka nih.Ada lah kawan aku nih suggest aku pergi The Shore Malacca River.Diorang cakap nih cam shopping mall.Baru je opening.Kat situ ada aqua baru buka.Sekali aku baca suggest diorang aku terus waze.Iyer lah betul ada shopping baru buka.Lepas laki aku solat aku terus ajak dia pergi situ.Dekat je pun.

The Shore Oceanarium merupakan aqua pelbagai ikan di dalam.Terletak di bahagian paling atas.Kalau sesiapa parking dekat atas, masuk pintu shopping mall nih dah nampak Oceanarium nih.Meh layan aku gambar dekat dalam.


Aku dah start beratur masa nih.Orang ramai.Weekend pulak tue.Cuti sekolah lah kata kan.


Bodak baru bagun tido.Amai dari Port Dicskon sampai lah Melaka.Tidurrr saja.Dapat lah aku rehat sikit.Kalau tidak asik nak turun je.


Ini untuk harga sebenar.Masa aku pergi nih ada less dari dewasa RM28.Jadi RM22 seorang.Amai free.Untuk kanak-kanak 3 tahun keatas kena bayar nak masuk tapi untuk 3 tahun ke bawah free.Yeah !




Laki aku nih kalau bab pendengki nombor satu aku tau !

 
Dating berdua iyer :)
 
 



 
 


Manja sangat dengan daddy dia sekarang nih lagi-lagi bab jalan suka sangat daddy dia dukung.


Kawasan terakhir adalah melihat penyu.Masa kat kaunter ada cakap nak beli makanan penyu tak RM10.Laki aku cakap tak payah membazir je.


Amai sibuk tunjuk penyu kat bawah.Masa aku lalu situ ada tiga ekor.tak silap aku lah.

Next year insyallah ada rezeki kami nak jalan jauh sikit :)
Kalender pun dah penuh dengan holiday 2015 hah cam ne lah tue.hewhewhew


Terima kasih sudi baca !!

1 comment: