Saturday, November 23, 2013

Alhamdulilah... Amai dah sebulan pun..

Assalamualaikum...

Syukur alhamdulilah tuhan mengurniakan baby perempuan yang sihat dan sempurna..Dah sebulan lebih Amai telah melihat dunia..Rasanya cepat sangat 9bulan berlalu..Windu this moment :)

Perkembangan Amai dah kuat menyusu sekarang nih.dia dah kerap 2 jam nak nenen.hihi.Masa baru2 nak tido tak lena Cik kiah oi..tapi sekarang dah bole lelap..baru2 jek kekok sikit.Kalau nak nenen dia hisap nenen sikit jek..Bila dah besar sikit situasi dah ok ..dh pandai dya menguruskan Amai.. 

Sekarang kena praktis sebab dya dah nak naik keje tak lama lagik.. Kalau tidak confirm tido tak cukup.hihi.Sekarang Amai cuma berjaga pukul 3 dan 5 pagi time tue dia nak nenen dan tukar pampers.Kadang kala Amai kembung..time tu lah merengek sampai pagi bunyi lah eeek..hookk..eeek..hook..Kalau menangis tak berhenti..gamat lah umah.Baiknya Amai nih menjerit time nak nenen jek.time mandi..main sorang..dia senyap..Nasib baik kerenah tak banyak..harap4 kekal lah sampai kamu besar iyer sayang..

Moga anak mummy jadi anak yang baik iyer..tak lama lagik mummy dah naik kerja..kamu tinggal lah dengan daddy sementara waktu nih..

Minggu depan Amai kena injection untuk sebulan..mummy plak yang bedebar2..kesian kamu kena cucuk sayang..






8 comments:

  1. ala tomey2...apa nama penuh dia..

    ReplyDelete
  2. COMEL :) semoga baby awak sihat sihat ye :)

    ReplyDelete
  3. lebatnyer rambut dia.... dia kene enjek tu utk kesihatan n kebaikan dia jugak dik, kalu takmo tunggu lama pg lah kenek pakar swasta, kalu klinik kerajaan boleh je cume kene tunggu lama skit lah

    ReplyDelete
  4. amai comell..kejap je bebudak akan membesar..hargai waktu2 durang kecik ni..amik gamba banyak2..hehe :)

    ReplyDelete
  5. tahniah sis... cute sangat baby...

    ReplyDelete
  6. such a cute baby...suka nya law ada depan mata..akan ku cubit cubit pipimu..hehe

    ReplyDelete