Saturday, December 31, 2016

Jalan-jalan PD dan Melaka

Assalamualaikum.

Hari nih penutup tirai 2016..Sekejap noo rasanya setahun berlalu kan..Setiap hujung tahun jugak aku dan somi akan masa satu dua hari berjalan..Ambik angin laut sesekali..Hilang kan stress dalam kepala otak nih..Somi ai orang berniaga bab cuti memang ada payah sikit dia nak tinggalkan..

Keluarga kecil saya..Harapan tahun 2017 bertambah keluarga saya...#prayforbaby..


Sebelum check in kitaorang ambil angin dekat Teluk Kemang..Lama ta singgah sini..Cuti sekolah Port Dickson memang lokasi dipenuhi orang ramai..



 Habis ambik angin laut Teluk Kemang..check in terus..mata nih mintak bantal dah...Aku stay di The Grand Beach Resort..stay satu malam RM280..Kali nih pergi ambil angin aku takbooking pun..Datang terjah terus bayor...hahahaha..
Hotel lain penuh dah masa tue...Nasib dekat sini ada kosong untuk famili deluxe..


Nak ootd dengan Amai sementara tunggu ayah solat asar...

 Amai tak sabar nak mandi kolam..tak boleh masuk kolam lama-lama tau sayang..awak tue batuk...


 View pagi di The Grand Beach Resort....hotel nih kat dengan pantai..ta payah berjalan kaki jauh-jauh..


 Sarapan pagi dekat sini semua nya sedap-sedap..Lokasi yang bersih..aman..dan pelbagai sarapan pagi di sediakan..Amai pagi tue makan cocoa crunch dengan susu..Minah nih awal pagi sangat sarapan bukan nya nak..yang dia tahu selimut bantal je...


 Isi perut sikit terus jalan-jalan dekat pasir..dulu masa pijak pasir mau dia jerit satu pantai..Sekarang dah besar senang sikit..cerewet tue hilang banyak dahh berbanding dulu..hhahahahahah.


 Esok dah balik...check in satu malam je...Ayah cakap nak singgah Melaka..Bawa manja tengok haiwan..Dulu nak singgah zoo banyak kali tapi setiap kali nak singgah mesti hujan..Kali ni ada rezeki minah nih dapat lah tengok live..selalu tengok dekat ipad dengan tibi je..



 Pandai dah pose..kalau suwoh ambik gambar...



 Ayah dengan Amai..banyak binatang dekat sini banyak dahh Amai kenal..



 Ibu..Pony !..Pony !!


Gajah paling ramai orang tengok sambil beri makanan..yang bergambar pun ada..


 Ootd di zoo dengan Amai..



 Balik dari zoo ingat kan nak beli Kuih Keria Antabangsa nih..selalu tue orang punya beratur macam ular..Sudahnya aku beratur dah abis..Ingat nak beli untuk mak mentua..Nampak gayanya next time lee kitorang singgah lagi..Viral sungguh Kuih Keria nih..sampai orang yang tiru pun ta dapat buat rasa macam mana Haji Jalil buat tau !! Salute !!!

Nampaknya ringkas percutian kami selama dua hari nih kan...Hehehe..Insyallah tahun depan ada rezeki jalan jauh sikit kay...!!


Ootd ibu sebelum penutup tirai 2016....ecehhhhcecehhhhhh

Blessings from Allah SWT and positivity may we walk in 2017 with bigger faith, financial blessings , good health and peace of mind...

Happy New Year uollsss !!!


Terima kasih sudi baca !!!



No comments:

Post a Comment